Підсумки тижня в освіті: головні події дня

Підсумки тижня в освіті: головні події дня,

Фінляндія - приклад для нової системи освіти, - Гриневич. За словами міністра, для Міністерства освіти Фінляндія є прикладом для побудови нової системи освіти. У відомстві сподіваються, що скоро країни стануть партнерами у великому проекті реформи системи освіти в Україні.

Опублікований консолідований рейтинг вищих навчальних закладів України - 2017. Освіта.ua составлен кожнорічний рейтинг вузів, який охоплює 288 закладів і містить 7 підрейтингів: Кращі класичні університети, Кращі приватні вузи, Кращі київські вузи, Кращі вузи регіонів України, Кращі педагогічні вузи, Кращі медичні університети, а також кращі вузи областей.

У нас архаїчна модель педагогічної освіти, - Гриневич. Міністр виразила убежденіе, що в Україні залишилася архаїчна модель педагогічної освіти, яка наших вчителів забезпечує затеоретизованими знаннями, але не дає їм сучасних інструментів для роботи з дітьми.

Вузи Донбасу отримають фіксований обсяг держзамовлення. Парламент затвердив закон про діяльність вузів на території Донецької та Луганської областей, який повинен сприяти формуванню контингенту вузів, які перебувають в населених пунктах поблизу проведення АТО.

Почалася реєстрація на ЗНО в магістратуру. Для того щоб зареєструватися для складання вступного іспиту, необхідно звернутися в один з вузів, в якому абітурієнт бажає взяти участь у конкурсному відборі. Реєстрація абітурієнтів триватиме до 25 липня.

Розпочався прийом заяв на вступ до вищих навчальних закладів. У 2017 році абітурієнти мають право подати на місця державного і регіонального замовлень до дев'яти заяв не більше ніж з чотирьох спеціальностей. Кількість заяв для участі в конкурсі на контрактні місця не обмежена.

Кабмін затвердив обсяг держзамовлення. Згідно з рішенням уряду, в 2017 році за кошти бюджету навчатимуться 57 тисяч молодших спеціалістів, 82 тисячі бакалаврів і 62 тисячі магістрів. Цього року збільшено обсяги замовлення бакалаврів на природні, технічні та аграрні спеціальності.

Студенти окремо будуть платити за комунальні послуги. Вищим навчальним закладам дозволять розмежовувати оплату для студентів, які проживають в студентських гуртожитках, на оплату за проживання і оплату за використані ними комунальні послуги.

Освітню реформу відклали до вересня. Прем'єр-міністр закликав парламент почати осінню сесію з розгляду найбільш актуальних питань, зокрема подальшої імплементації освітньої реформи. Для розгляду реформи освіти народним обранцям на цьому тижні не вистачило робочого часу.

Коледжі допустять абітурієнтів до іспитів без даних ЕДЕБО. Рішення прийнято у зв'язку з виникненням технічних помилок при реєстрації заяв абітурієнтів та закінченням терміну прийому документів даної категорії абітурієнтів на денну форму навчання 14 липня.

Деяким абітурієнтам дозволили подавати паперові заяви. Абітурієнт зможе подати заяву та документи в паперовій формі, якщо в присутності представника приймальної комісії вищого навчального закладу буде перевірена неможливість створення електронного кабінету абітурієнта.

Кiлькiсть переглядiв: 876

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.