Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Акція в Україні розпочалася 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.
Основними завданнями акції є:
  • привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї
  • протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми
  • гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків
  • активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства
  • проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства;
Дати початку та завершення кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.
Освітянська спільнота ХГ №19 долучилася до цього міжнародного руху, проводячи ряд заходів протягом 16 днів для популяризації ідеї припинення насильства щодо жінок та дівчат.
Це важлива ініціатива, яка сприяє позитивним змінам у суспільстві та забезпеченню безпеки та захисту прав жінок та дівчат.
Кiлькiсть переглядiв: 409

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.