День Вишиванки

Ідея святкувати День Вишиванки народилася в Чернівцях 12 років тому. Студентка Чернівецького національного університету Леся Воронюк, надихнувшись прикладом свого одногрупника, який регулярно одягав вишиванку на пари, запропонувала студентам свого факультету раз на рік приходити в університет в вишиванці. Згодом ідею підтримали інші факультети, а потім і інші вузи.

Уже в 2010 році акція охопила не тільки Чернівці, а й Запоріжжя, Сімферополь, Львів, Рівне. З тих пір свято стало не тільки загальноукраїнським, а й міжнародним. Так, ідею підхопили українські діаспори в Канаді, США, Італії, Німеччини, Франції, Росії, Румунії, Португалії.

У цей день люди по всьому світу одягають вишиванку на роботу, в школу, в університет, в дитячий сад для того, щоб, подчеркути свою причетність до української культури.

В Україні щорічно проходять Паради вишиванок, конкурси та акції.

Весело ж відмітили Свято Вишиванки у нашій школі!!! Малеча провела фотосесію. А після цього пройшов конкурс "Міні - містер та Міні - міс Вишиванка-2018". Вважаємо, що він стане гарною традицією в нашій школі!

/Files/images/den_vishivanki_2018/7.jpg

/Files/images/den_vishivanki_2018/5.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 1179

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.